maanantai 8. helmikuuta 2016

29 faces #8

Kahdeksannen päivän kasvokuva 29 faces haasteeseen on valmis ja itseasiassa tein sen jo lauantaina, kuivuminen vain on vieläkin vaiheessa.
Etsin netistä enkelimaalauksia ja naisten kasvoja ja löysinkin monta hienoa kuvaa molemmista aiheista. Tulostin niitä, jotta voin katsoa niistä mallia tarvittaessa, olisi hienoa tehdäkin jonkinlainen mallikansio niin ei tietokoneella tarvitse aina etsiä.

Tytön kuvan löysin juurikin netistä, mutta maalaus muutti hieman muotoaan minun käsittelyssä: alkuperäisessä tytön oma käsi on poskella, minun kuvassa se on jonkun toisen käsi, ehkä lohduttamassa enkeliä tai jotain.


Tätä työtä on ollut antoisin tehdä tähänastisista, uusi aluevaltaus jälleen, öljyvärit.
Tein märkää märälle eli värit eivät kuivaneet kun lisäsin jo uutta päälle ja värit sulautui äärettömän hyvin toisiinsa! En käyttänyt tärpättiä, se oli varastossa enkä jaksanut hakea :). Ainoat miinuspuolet öljyväreissä oli haju ja se ettei työ ole vieläkään kuiva. Ei mikään ihme että klassisen maalauksen huipputöitä on tehty helposti parikin vuotta, totta vie kun ne ei kuiva :-D!

Jos olet käyttänyt öljyvärejä ja haluat antaa jotain vinkkejä niin mielelläni otan vastaan, näissä väreissä olisi potentiaalia moneen. 

8th day is almost done on 29 faces challenge at my time zone and my work is done. Actually I did this on Saturday but I wanted to wait for it to dry but I lack patience; it's still damp :).
I was searching angel paintings and women faces from net and I came across to girl angel almost like my painting. Difference is how in original painting girl has her own hand on her cheek and in my painting it's someone else's hand. 

And why my painting is still damp after few days is because I made it with oil colors. Never have I used oil colors before and I didn't dilute it (is it important?) and I painted wet on wet. It was really cool, colors blended like in heaven they would, only problems I had was odour (smell!) and very slow drying time. But I'm definitely going to give oil colors a new try :). 

9 kommenttia:

 1. Suloinen maalaus ja herkkä aihe. Ihanat värit.

  VastaaPoista
 2. Kaikilla väreillä onnistuu sinulta kauniit kasvot. Herkät kauniit kasvot maalasit.

  VastaaPoista
 3. Upea maalaus, tosi kauniit silmät!

  VastaaPoista
 4. Niin kauniit kasvot. Ihanan pehmeät värit. Tykkään todellakin.

  VastaaPoista
 5. Vau, öljyvärit! Upeaa, pehmeää jälkeä.

  Vaan totta, niiden kuivuminen kestää ikuisuuden.

  Vinkkejä? Itse tartuin öljyväreihin viime vuoden puolella ekaa kertaa vuosiin ja akryyleihin tottuneena, iskin pensselit hanan alle ja aloin puhdistaa niitä käsin. Huomasin ja muistin kyllä saman tien, että ei! Eli älä tee samoin, ellet halua hehkeän kirjavia käsiä :D

  VastaaPoista
 6. Hieno kuva, maalauksia on tehty kyllä 10 vuotta ja ylikin parhaimmillaan tai pahimmillaan:) Jotakin olen joskus kokeillut ja tuhrinut semmosta ns. valmistyötä, mutta sitä ei maalaamiseksi sanoa, mutta jos käyttäisi ohennetta alimmaisiin kerrokseen reippaammin, niin ne kuivuvat helpommin ja päälle on helpompi lisätä etc. Tykkäsin tytöstä:)

  VastaaPoista
 7. Juuri tuo toisen käsi tekee maalauksesta erityisen hienon. Myös silmien ilme. Silmät ovat todella puhuttelevat.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :), Thank you for Your comment