lauantai 23. tammikuuta 2016

Oikea käsi selän takana

Teemataiteen tammikuun haaste laittoi meidät piirtämään, maalaamaan, askartelemaan, mitä ikinä keksitkin, vahvempi käsi selän takana. Haaste oli todella mielenkiintoinen ja yllättäen helppoa helppoa minulle ainakin kynällä ja pensselillä. Kysymys äidille kuuluukin; etten vain olisi ollut pienenä vasenkätinen ;-)?

Tässä viimeiset kaksi työtä tähän haasteeseen, vihkoihin jäi vielä paljon vasenkätisiä töitä jemmaan :).  Tästä maalauksesta tuli suosikkini, muistuttaa Fifth Element-elokuvaa, siinäkin on sininen nainen, ei tosin näin kaunis :).

Otin muutaman vaihekuvan: yleensä aina luonnostelen kynällä (nykyään en juuri pyyhekumia käytä, pienet harhaviivat saavat olla). Seuraavaksi maalasin mustalla akryylilla ääriviivat ja varjokohdat, tästä näin youtubessa videon ja kyllä niistä vähän jäi tummempaa, kun maalasin sinistä päälle.

Tekstin kirjoitin myös vasemmalla kädellä ja tässä oivalsin mahdollisuuden! Jos haluaa art journaliin kirjoittaa jotain näkyville niin väärällä kädellä ja nopeasti kirjoitettuna siitä saa hauskan taustaelementin eikä kovin helpolla luettavan.


Viimeinen työ on tehty lääkärin vastaanotolla, kun istuin odotushuoneessa. Pääni oli tullut ajomatkalla todella kipeäksi eikä minulla ollut särkylääkettä mukana eikä ollut muillakaan keltä kyselin. Muistutus itselle: pidä aina lääkettä mukana!
En keksinyt muuta kuin kirjoittaa vasemmalla kädellä mitä mieleen juolahti ja kun ei juolahtanut, katsoin mitä kynässä luki :). Teksti on haparoivaa, mutta kyllä sekin paranisi jos harjoittelisi.


Kiitos Millin ja Esther Helmiä hauskasta haasteesta!

These are last two drawings to Teemataide January challenge: make something with your better hand behind your back. In my case all challenge arts has been made with left hand.
Blue girl is my absolute favorite, I like how brushstrokes can be seen and the eyes look good with lashes and all :).

Thanks Millin and Esther Helmiä for this wonderful challenge!

Papukaijamerkki tuli ansaittua :)
Merited badge :)


7 kommenttia:

 1. Wau! Kun meikäläinen ei oikeallakaan. Jos olet vain kumpikin kätinen, ei minkaanlaista mielikuvaa vasenkätisyydestä.

  VastaaPoista
 2. Pakko sinun on olla molempikätinen, ei näitä upeita töitä muuten selitä mikään!
  Hauska havainto tuo tekstin kirjoittaminen vasurilla ja käyttää se taustaan, totta, siitä tulee elävä pintaa.

  Itselläni on vielä pari työtä tekemättä tähän haasteeseen, onneksi on vielä aikaa.

  Toivottavasti sait avun päänsärkyysi.

  VastaaPoista
 3. Hienot työt ja uusia kivoja vinkkejä! Vaiheista kuvat ovat myös kiva lisä. Onnea papukaijamerkistä, urakka tehty ja seuraavaa odotellessa :)

  VastaaPoista
 4. Ompa kauniisti piirrettyjä kuvia ja vielä vasemaalla, sulla on aika taitava vasuri. Kauniit kuvat naisen kasvoista todella. Onnea loppusuorituksesta ja papukaijamerkistä.

  VastaaPoista
 5. Upeasti piirrät vasemmalla kädelläsi! Lady kuin elokuvasta, vain paljon kauniimpi! Kirjoitettu tausta kruunaa kuvan, siitä saa selvää juuri sopivan määrän. Luonnoskuvatkin jo kauniita.
  Vasemmalla kirjoittaminen on hankalaa, sinulta onnistuu myös se. Ei voi kuin hämmästellä taitojasi.
  Onnittelut papukaijamerkistä!

  VastaaPoista
 6. Upeasti piirretty, todellakin. Tuo sininen nainen on niin kaunis. Hyvä idea tuo vasenkätinen kirjoittelu taustaan, pitääpä laittaa mieleeni.
  Onnittelut kaikkien töiden tekemisestä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :), Thank you for Your comment