tiistai 26. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #8

Koukussa Kortteihin Tekniikkakymppi- haaste on edennyt vauhdilla ja nyt ollaan jo kahdeksannessa haasteessa.
Tällä kertaa kyseessä on maskaaminen kakkupaperilla ja itse toteutin sen valkoisella Dylusions suihkeella ruskealle paperille. Päälle suihkutin vielä kimalletta, joka nyt ei kuvassa näy, mutta on hillityn kaunis luonnossa. Lisäkoristeeksi laitoin puisen perhosen ja leimasin 'Onnea' valkoisella musteella, mutta se oli niin himmeä että kirjoitin päälle valkoisella kynällä.


Koukussa Kortteihin (= addicted to cards) blog runs Tekniikkakymppi- challenge which is about 10 different techniques. This is 8th. challenge, masking with a doily.
I used white Dylusions spray, wooden butterfly embellishment and stamped 'Onnea' (=congratulations). Stamping was really faded so I wrote it again with white Sharpie, best white pen that I've come across!

maanantai 25. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #7

Eilen sain tehtyä seitsemännen haasteen Koukussa Kortteihin- blogiin. Haaste #7 on lautasliinalle leimaaminen ja voin sanoa, että ensimmäiset leimailuyritykset olivat mitä sattuu. Yritin liian yksityiskohtaisia kuvia leimata ja lopputulos oli sekalasita suttua.

Muistin kuitenkin hetkeä aiemmin kaivertamani leimasimen ja siitä tulikin upea taustaleimasin tähän haasteeseen. Lautasliina on värillinen ja reunoiltaan kuvioitu, mutta leimailin omalla leimasimella liinan keskiosan. Liimasin sen kiiltävällä mediumilla kartonkipohjaan ja hyvä tuli. Pirteä, hauska kortti!

Hauskaa viikkoa ja nauti kyydistä!


Yesterday I made #7 card to Tekniikkakymppi- challenge and it's all about stamping on to a napkin. My napkin is colored and stamp that I used on the background is selfmade, woohoo :)! I glued the napkin on colored cardstock with glossy medium and it came out so nice. I like this card a lot. And my stamp of course :)!

Have a nice week and enjoy the ride!

lauantai 23. huhtikuuta 2016

Silkasta ilosta

Silkasta ilostahan sitä pitäisi itseään ilmaista. Usein menee kuitenkin siihen, että on pakko jotain. Pakko saada loppuun, pakko olla tiettyä tyyliä, pakko olla hyvännäköinen... Puhun nyt siis piirustuksistani ja maalauksistani, en itsestäni :).

Eilisestä alkaen meillä on ollut punkkiongelma, yök yök ja inho! Pörröltä löytyi punkki kuonosta ja se on huono paikka ensikertalaisten harjoitella punkin poistoa. Kaksi aikuista ja 5 kiloinen koira joka ei pysynyt yhtä sekuntia paikoillaan. Nyt tiedetään mikä leijonan tahto meidän koiralla on :). 
En pystynyt keskittymään mihinkään niin kauan kuin punkki oli meillä ja vihdoin, onneksi, sain sen irti. En punkkipihdeillä vaan omin sormin ja nyt on koiralle annettu punkkilääkekin.


Tuon episodin jälkeen oli luovuutenikin valmis virtaamaan ja tämän tein suttukuvan päälle.
Akryylivärejä, pastelliliituja ja kokeilin jopa vahavärejäkin. 
Silkasta ilosta.

It's supposed to be creative just for fun, that's what I'm seeking with many others. Often however I find myself doing art for something else: like it needs to be done, it needs to be certain type, it needs to be pretty and perfect. Fun part fades away.
We had a tick episode from last night to this day. Our dog Pörrö was found with first tick ever, yak! We've never have to take ticks off before this and we were such loosers, 5 kg dog beat us everytime :). I couldn't concentrate to anything else before tick was out of our house and finally today I manage to get it off with my fingers :)! After that I was able to do household things and even paint!
Portrait is made over bad picture I didn't like. I used acrylics, pastels and even oil wax crayons.
Just for fun.

perjantai 22. huhtikuuta 2016

Glitteriä #6

Tekniikkakymppi Koukussa Kortteihin on edennyt minun kohdallani kuudenteen osaan ja se on glitterkuviot. Mallivideossa oli glitteriä, joka oli todella hienojakoista ja sitä myöden teki aivan upean lopputuloksen, niitä en kuitenkaan ikuiseen ostoslistaan laittanut :).

Minun glittterit on perinteistä hilettä monissa ihanissa väreissä, ovat jääneet kuitenkin vähälle käytölle ja tänään sain senkin vääryyden korjattua.

Kortti jatkaa yksinkertaista tyyliäni: siinä on leimattu kuva, sabluunan läpi töpöteltyjä palloja ja glitterpalloja siellä täällä. Pallot tein kaksipuoleisella teipillä ja ripottelin glitterin isolle alalle. Sen jälkeen ihan tavallisella rei'ittäjällä painoin palloja, näppärää :).

Mukavaa kun poikkesit ja iloista askarteluviikonloppua!


Tekniikkakymppi- challenge #6 is all about glitter! We used double sided tape and sprinkled glitter on it. Many of others used die cuts and since my machine is at lend I used a hole puncher, look good I think!  Image is stamped and colored  and I also used punchinella stenciling at background.

Thanks for stopping by and have a crafting weekend!

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Koukussa Kortteihin #5

Puolivälissä haastetta menen jo minäkin :). Tällä kertaa aiheena on aukon reunakoristelut.

Oma Big Shotini on lainassa ja toivottavasti kovassa käytössä :), joten tein omat reunakoristeluni hyvin kevyellä kädellä tarvikkeista, joita minulla oli eli kaksi stanssattua kiehkuraa ja leimattuja lintuja. Kortin sisäpuolella on leimattu kuva vanhalla Hamletin sivulla.

Mukavaa ja iloista viikkoa teille kaikille ja lopussa piristykseksi tänään kaivertamani leimasin :).

It's already half way on Koukussa Kortteihin- challenge and this time we are decorating edges on the center. Mine is really simple, old diecuts and stamped birds, inside the card is also stamped image on old book page, Hamlet that is, have you read it? I have, but don't remember much of it. Should read it again.

Have a very nice week and here is one stamp to cheer you up that I carved today :).


maanantai 11. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi jatkuu

Uusi viikko on alkanut ihanassa auringonpaisteessa. On mahtavaa herätä auringonsäteisiin, joita näkyy ympäri huonetta, kun säteet siivilöityy unisiepparissa olevien prismojen läpi. Mahtavaa valon leikkiä! Otan kuvan siitä kun aurinko seuraavan kerran siihen paistaa.

Ja Tekniikkakympin haasteeseen... Tein kaksi kerralla eli tilkkutäkkitaittelu #3 ja pistely #4.

Tilkkutäkki taittelu oli hauska ja helppo taittelu aina siihen asti, kun aloin leikkelemään kolmioita kuviopaperista... tein tilauksen Fiskarsin paperileikkurista saman tien :).
Taittelusta ja kortin aukeamisesta tuli minulle heti mieleen aarrekartta (pienenä näitä paljon tehnyt ja nyt voin pojan kanssa samaistua aiheeseen) ja merirosvokartan siitä tein.
Kuvaa klikkaamalla näet sen paremmin.


Neljäs haaste on pistely ja tämän tein leimaamalla linnun ja pistelemällä neulalla ääriviivoja ja kohtia, jotka näyttivät hyviltä. Yksinkertainen, sievä kortti.



Ensimmäisessä kuvassa näkyy värit ja toisessa pistely.

XXX

A week has started here with a most pleasant sunshine, that's just perfect!

At weekend I made two Tekniikkakymppi- challenges called squash card #3 and paper piercing #4.

Squash card was really easy to fold but I did struggle with triangles inside. Straight away I went to a computer and bought myself Fiskars paper cutter, yam!

First thing on my mind when I saw this technique was pirate treasure map and that's what I did. I think I give to my son to play with.

Paper piercing card was kinda addictive, I started piercing with a needle and hardly could stop, gladly the bird didn't fall off :)! Paper piercing is very simple but yet powerful way to add interest to your work.

Ok, now I'm off to make coffee and go to our terrace, then work work work.
See you around, have a wonderful week and thanks for stopping by :)!

tiistai 5. huhtikuuta 2016

Tekniikkakymppi #2

Koukussa Kortteihin Tekniikkakympin haaste #2 on keinukortti. Vieras nimi sekin minulle, mutta rohkeasti härkää sarvista ja mukaan vaan!

Kortti on tehty ystävälle, jonka kanssa minulla on ilo jakaa samanlainen huumori ja idea korttiin tuli tuosta tekstistä:

I hate how chocolates immediately melt on my fingers... I mean am I that hot?
Eli jotakuinkin: Inhoan kuinka suklaa sulaa heti sormiini... Meinaan, oonks mä niin kuuma?
Bling blingiä löytyy kortin molemmilta puolilta :).

Tämä korttimalli oli helppo toteuttaa, pistän mallin muistiin jos joskus tekisin onnittelukorttejakin samalla mallilla.


Koukussa Kortteihin Tekniikkakymppi #2 is about swing-cards. I chose a basic model as this isn't familiar technique for me and it was easy to do and looks great!

The card is meant for my friend whom has the same quirky sense of humor as I have. Text is found from funny quotes:
I hate how chocolate immediately melt on my fingers...
I mean, am I that hot?

I also added lots of colorful bling bling to the card as a final touch.

Let's wait and see what is a next technique :).

maanantai 4. huhtikuuta 2016

Koukussa kortteihin

Löysin tieni Koukussa Kortteihin- sivuille ja siellä on nyt menossa Tekniikkakymppi- haaste, joka on itselleni vielä vieras, mutta eiköhän se tule tutuksi nyt, kun haasteeseen osallistun :). Haasteisiin voi osallistua ajalla 1.4 - 6.5.

Tekniikkakymppi #1 on ponnahduskortti ja tässä oma työni.

 Kortti päältäpäin, hyvin minimalistinen tyyli.

Kortti aukaistuna. 
Alareunan viirissä lukee onnea, vaikka ensin mietin tekeväni tästä -Täh, onks toi aurinko ja onko nyt kesä- kortin :-).

Joskus olen näitä pop- up kortteja muutamia tehnyt, mutta ehkä juuri sen tekniikan takia ei ole noussut suosikikseni, niin paljon mittaamista tai sitten minun uusi tyyli: kokeilu, poisrepiminen ja uusi kokeilu ;-).

Kiitos käynnistäsi, minä menen juomaan kupin kahvia ja mietin, mitä teen seuraavaan haasteeseen :).

I found my way to Koukussa Kortteihin Tekniikkakymppi- challenge and there are different techniques we do during 1st of April - 6th of May and this first one is #Pop- up card.

My card came out pretty fine, stamps are so funny and colors are merry and bright. What do you think?

Thanks for stopping by :),  I'm off to enjoy my cup of coffee and thinking what to craft to next challenge!