sunnuntai 31. tammikuuta 2016

29 faces art challenge

Hip-huraa! Mainostan pikaisesti, että huomenna alkaa 29 faces art challenge, laitoin sivupalkkiin myös napin tästä.
Tarkoituksena on siis tehdä kasvot joka päivä, se jos mikä on hyvää harjoitusta. Viimeksi en itse saanut kaikkia aikaiseksi, mutta jospa nyt?

I'm here to advertise oncoming 29 faces art challenge that starts tomorrow, yey! On the sidebar you'll find the button.
Use any medium you like and try to make faces each day, that's what I call practise!

Tässä ATC-kortti, jonka olen jo aiemmin tehnyt, pitäähän mainoksessa kuva olla ;-).
Think and Dream, vapaa vaihtoon.


sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Art Journal haaste #2

Anu-Riikalla on tammikuun ajan kestävä haaste tehdä Art Journaliin sivu, jossa pitää käyttää jotain keittiöstä löytyvää ja / tai leimasinta uudessa muodossa kuin alkuperäinen on.

Minun työni alkoi jonain ihan muuna...
Kasvot on nätit, tässä kohtaa kuitenkin sotkin hiukset karmeilla väreillä, ei mennyt ihan niinkuin piti.
Päätin leikata kasvot irti ja liimata ne art journal-kirjaan ja siinä kohtaa muistin Anu-Riikan haasteen.

 Pohjalle liimasin kirjansivuja sekä Hesburgerin ranskalaispussin paloja (se on yksi keittiöteema), niitä näkyy kasvojen oikealla puolella himmeästi. Maalatessa hiuksia tulin ottaneeksi vaihekuvan, kasvot tuntuvat näyttävän ihan erilaisilta eriväristen hiusten kanssa. Pohjaväri ei ole sininen vaan turkoosi kuten valmiissa kuvassa.

Toinen keittiöstä löydetty on lohikäärmelusikan pala kaulassa sekä iso lohikäärme poskessa, teepaketista molemmat.
Nainen taitaa olla sekoitus itää ja länttä, hiuksissa leimasimilla tehdyt kiehkurat, muste ei vain ota kuivaakseen millään.
Kiitos Anu-Riikalle haasteesta!

Anu-Riikka has Art Journal challenge this month to use something from your kitchen and / or a use stamp other than its original form. I chose kitchen theme after I ruined my original painting by doing hair in awful colors (first pic). I cut the face out and glued it on my art journal which I had firstly covered with book pages and local burgerplace's french fries package torn in pieces.

After that background was painted and then I made hair and stamped curls to it and finished painitng by glueing more kitchen stuff: neck and both dragons are from teaback. 
My girl is mix from both East and West.
Thanks to Anu-Riikka for this wonderful challenge!

lauantai 23. tammikuuta 2016

Oikea käsi selän takana

Teemataiteen tammikuun haaste laittoi meidät piirtämään, maalaamaan, askartelemaan, mitä ikinä keksitkin, vahvempi käsi selän takana. Haaste oli todella mielenkiintoinen ja yllättäen helppoa helppoa minulle ainakin kynällä ja pensselillä. Kysymys äidille kuuluukin; etten vain olisi ollut pienenä vasenkätinen ;-)?

Tässä viimeiset kaksi työtä tähän haasteeseen, vihkoihin jäi vielä paljon vasenkätisiä töitä jemmaan :).



  Tästä maalauksesta tuli suosikkini, muistuttaa Fifth Element-elokuvaa, siinäkin on sininen nainen, ei tosin näin kaunis :).

Otin muutaman vaihekuvan: yleensä aina luonnostelen kynällä (nykyään en juuri pyyhekumia käytä, pienet harhaviivat saavat olla). Seuraavaksi maalasin mustalla akryylilla ääriviivat ja varjokohdat, tästä näin youtubessa videon ja kyllä niistä vähän jäi tummempaa, kun maalasin sinistä päälle.

Tekstin kirjoitin myös vasemmalla kädellä ja tässä oivalsin mahdollisuuden! Jos haluaa art journaliin kirjoittaa jotain näkyville niin väärällä kädellä ja nopeasti kirjoitettuna siitä saa hauskan taustaelementin eikä kovin helpolla luettavan.


Viimeinen työ on tehty lääkärin vastaanotolla, kun istuin odotushuoneessa. Pääni oli tullut ajomatkalla todella kipeäksi eikä minulla ollut särkylääkettä mukana eikä ollut muillakaan keltä kyselin. Muistutus itselle: pidä aina lääkettä mukana!
En keksinyt muuta kuin kirjoittaa vasemmalla kädellä mitä mieleen juolahti ja kun ei juolahtanut, katsoin mitä kynässä luki :). Teksti on haparoivaa, mutta kyllä sekin paranisi jos harjoittelisi.


Kiitos Millin ja Esther Helmiä hauskasta haasteesta!

These are last two drawings to Teemataide January challenge: make something with your better hand behind your back. In my case all challenge arts has been made with left hand.
Blue girl is my absolute favorite, I like how brushstrokes can be seen and the eyes look good with lashes and all :).

Thanks Millin and Esther Helmiä for this wonderful challenge!

Papukaijamerkki tuli ansaittua :)
Merited badge :)


sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Itse tein kun en parempaa saanut

Työkaveri yllytti katsomaan netistä Happy Planner- kalenteria juuri kun olin päättänyt olla tuhlaamatta rahoja jokaiseen uuteen askartelujuttuun. Tuhlaamiseksi sanon tässä tapauksessa, koska kaapit on niin pullollaan tavaroita etten löydä enää jos jotain etsinkin. Eli nyt yritän keskittyä tekemiseen ostamisen sijasta.
   Takaisin kalenteriin... Se oli niin hieno! Googletin joka paikan, ebayt euroopan maista ja amerikan mantereen, hinta oli vain liian kallis postikuluineen ja tulleineen, että päätin tehdä itse oman kalenterini. Ihan hyvä päätös, koska en kalenteria ole ennen edes käyttänyt :).

Etukansi / Front cover
Etukansi. Tuo kukkapaperi on niin ihanaa, että pitäisi ostaa lisää :)!

Sieltä täältä löytyy kuviopapereita piristämässä arkea.
Viikkonäkymä / One week
Takakansi / Back cover




Ilman kommelluksia en selvinnyt kalenterin teosta: loppuviikon päivät leikkautuivat pois kun tein reiät kiinnitykselle. Onneksi on numeroleimasimia ja tarroja, joilla voin korvata päivät, jos huvittaa.
Toinen omalaatuisuus tuli esille jo kalenterin tulostusvaiheessa: olisi pitänyt tulostaa kaksipuoleisena, mutta vaikka kuinka pyörittelin papereita, en tajunnut kuinka onnistuisin sitomaan siitä kalenterin, jonka viikot menevät järjestyksessä! Niinpä joka viikon jälkeen minulla on kalenterissa tyhjä aukeama, johon voi piirellä mielin määrin :-D.
   Jos joku innostuu tekemään oman kalenterinsa, tulostin omani täältä.

My friend introdused me to Happy Planner calendar by MAMBI and as much as I wanted to buy one I decided to make my own ( in Finland it was impossible to find).
I conquered a little problems along the way like all the half weeks doesn't have numbers anymore 'cause of the Bind- it -all holes but I'll go very easy with this one and decided not to lose my hair over it. I can always stamp new day numbers or use stickers. After every week I have plank spread (I didn't understand how to print it in right order) and I can doodle or draw on them, paper is sturdy, 100 g/m2. This is my type of calendar and I'm already excited over it!

Thanks for stopping by and have a nice weekend :)!



perjantai 8. tammikuuta 2016

Lisää vasenta kättä

Innostuin vasemmalla kädellä piirtämisestä Teemataiteen tammikuun haasteen myötä ja joka ilta olen jotain piirrellyt. Kaikki eivät ole olleet niin onnistuneita, mutta eipä ne ole oikeallakaan tehdyt.
Sen huomasin, että vasemmalla kädellä tehdessä en saa sitä mitä tilaan vaan todellakin sitä mitä sattuu tulemaan ja uskallan kokeilla erilaisiakin aiheita.

Tässä on luonnos tytöstä, jonka maalasin akryyliväreillä. Kaikki vasemmalla kädellä tehty.





Tanssija vasemmalla puolella.

Pörrökoira oikealla puolella.

Molemmat tehty lyijykynällä.

Teemataide has a real surprise this January: making art with a dominant hand behind back!
One could use mouth or toes or whatever to make art this month but not a hand you usually work with.

Including this and post before this I've used my left hand, graphite pen and acrylics.

After a first drawing I was amazed how easy it was to draw with "wrong" hand and I've been thinking if I've been lefthanded as a child :-D! Just kidding but quite easy it seems to be and enjoyable too. As one person commented on my last post, with less dominant hand one draws with feeling rather than sense.

Thanks for dropping by and have a nice weekend!

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Sarjakuvia kädet selän takana

Joulua ja Uutta Vuotta on vietetty, lupauksia ehkä tehty, herkkuähkyä on sulateltu...
Meillä alkaa huomisesta arki, joka tarkoittaa aikaisia herätyksiä, koiran kävelytystä pimeässä, läksyjä itse kullekin ja terveellisiä elämäntapoja...toivottavasti :).

Teemataiteessa taiteillaan tammikuussa vahva käsi selän takana ja itselläni se tarkoittaa vasemmalla kädellä tekemistä. Haaste kuulostaa mielenkiintoiselta ja koska omani jo aloitin, voin sanoa että hauskaa on :)!

Sitä ennen haluan kuitenkin esitellä yhden monista sarjakuvista, joita tyttäreni on joululoman aikana piirtänyt. Lupakin esittelyyn on pyydetty :).
Esikoiseni on piirtäjä, erityisesti manga ja sarjakuvat ovat hänen suosikkialueita.
Taustatietoina sen verran, että perheeseemme kuuluu minä ja mieheni sekä kolme lasta; Tyttö 12 vuotta, Tyttö 10 vuotta ja Poika 8 vuotta sekä Koira. Sarjakuvien hahmot ja ideat tulevat meidän yhteisestä arjesta.

Klikkaa kuvaa niin näet sen isompana.

Piirtäminen on meidän perheessä useimpien harrastus; yksi on erikoistunut sarjakuviin, toinen koiriin ja minä... no ihmisiin, kuten tästä vierestä todettiin :).

Tässä sitten Teemataiteeseen:

Tammikuun teemana on:

KÄSI SELÄN TAKANA
Eikä mikä tahansa käsi, 
vaan käsi jolla normaalisti piirrät/maalaat!
toista kättäsi voit käyttää tai keksi jokin muu konsti

Onnistui niin hyvin ( aikaa meni noin 10 min.) että taidan alkaa tekemään kaikki luonnokset vasemmalla kädellä!
Estoy contenta/ Olen tyytyväinen