torstai 30. huhtikuuta 2015

Metsän eläimiä

Sain kuin sainkin teemakuun 9metsää-haasteen valmiiksi :-)! Simapullo auki ja serpentiinit kaulaan!

Tätä haastetta oli mukava tehdä, huhtikuu meni kuin siivillä (ei ollut tarkoitus). Ihan kaikkea haluamaani en kerennyt kokeilla, mutta tekniikat tulevat aikanaan takaisin, jos siltä tuntuu.

Metsän eläimistä kuvasin karhun toistamiseen, vesisateessa tällä kertaa, valppaana katsomassa kuka metsään on tulossa.
Karhu on tehty sabluunan läpi ja värit ovat akryyleja.
#8, metsän valpas vartija
 Tässä puolestaan orava, jonka piirsin lyijykynällä ja päälle Picma micron-kynillä. Mallia otin youtubesta ja olen ylpeä; ensimmäinen oravani ja tuollaisena tuli ohjaamastani kynästä :).
Mieli teki vielä värittää kuva esimerkiksi vesiväreillä, mutta en uskaltanut laittaa onneani koetukselle.
#9, viekas kurre

Kiitos Millin ja Esther haasteesta ja ensi kuussa tavataan! Eli huomenna :).
Thanks Millin and Esther, see you next month on new challenge!


I've successfully finished teemakuu 9forest challenge with these two last pictures. First one is a bear again, this time watching and guarding his forest on a rainy day.
Second one is my first drawing of a squirrel and I'm pleased and proud of how it turned out. I wanted to color it but in the end I didn't want to push my luck :).

maanantai 27. huhtikuuta 2015

Keväistä iloa metsässä

Blogistani voi huomata, kuinka elän kahta vuoroa; joka toinen viikko päivityksiä ja töitä on vähemmän ja vierailen myös vähemmän muiden blogeissa. Mutta ei huolta, aina on se toinen viikko milloin paikkaan kaiken mihin en edellisviikolla kerennyt :).

Teemakuun taiteen 9metsää on kiiruhtanut jo viimeiselle viikolle, mihin ihmeeseen hävisi huhtikuu sekä koko alkuvuosi? Tämähän tarkoittaa, että olemme viisastuneet kuukausikaupalla sitten viime vuoden, sekä mulle tulee kiire metsieni kanssa :-).

Nämä metsäkuvat ovat lähikuvia metsän keväisistä tapahtumista. Löysin kirjaston poistomyynnistä jälleen loistavan lastenkirjan, jota voin tuunailla omiin tarpeisiin ja pöllöveljesten aukeama on tehty juuri siihen kirjaan. Taitaakin olla ensimmäinen kerta, kun jätän pohjasta kunnolla jotain näkyviin.

Pöllöpojat on vahakankaasta leikatut ja niitä hetken pyöriteltyäni muistin tämän lastenkirjan ja pöllöt sopii kuin nakutettu sinne puun oksille tuijottamaan, ja mitäs muuta kuin tyttötipua :). Oli niin hemaiseva näky, että silmät seisoo päässä.
 #6 Kevättä rinnassa 
Tässä sama aukeama, kun päälle on levitetty vasta kirkas gesso. 


 Linnunlaulu on ATC-kortti ja hyvin yksinkertainen. Pohjan olen joskus suihkuttanut musteilla ja sabluunalla, siihen päälle stanssattu kiekura ja paperista leikattu lintu. Ja ai että linnut laulaa kesän merkkejä aikaisin aamulla :).
#7 Linnun laulu
These two pictures are made to Teemakuun taide 9forests, this is the last week for the challenge so I need to hurry, two more left for me. Upper picture was done when everything goes like a clockwork, making it was so much fun. I did it to old children's book (this is a new one :)) and for the first time I left original picture show through, you can compare original page to what I've done to it.

Girl owl stepped in front of the boys and their eyes are left wide open and they are asking each other "Wow, did you see what a girl"?! 

"7 is ATC-card made really easy. Background is misted with sprays, die cut glued to card and above that is a bird, singing its spring song.

LB 2015, Week 17

Viikon aiheena oli "Feel the moment: Painting an expressive portrait with Jenny Wentworth eli yksinkertaisuudessaan maalattiin kasvokuva naisesta. Käytettiin sormia, toki myös sivellintä, akryylimaaleja, hiiltä, liituja... Työtä oli mukava tehdä ilman suuria suunnitelmia tai mitään.

Tein kolme maalausta, joista keskimmäinen on onnistunein ja luonnollisesti sen tässä esitän :-).
Tykkään maalausjäljestä, jossa näkyy niin sormenjälkiä kuin siveltimenvetoja ja värit ovat kuitenkin sulautuneet yhteen. Poskien sävystä tykkään tässä kuvassa eniten ja nyt kun kuvaa katsoo, voisi hänelle maalata helmikorun kaulaan :).


Last week our lesson was about "Feel the moment: Painting an expressive portrait with Jenny Wentworth and it was relaxing lesson. We painted with our fingers and brushes, used acrylics, chalks, charcoal... I didn't have strict rules about painting and that's why it was so relaxing to do.

This is my third and best try, obviously that's why I'm showing it to you :). Mostly I like the color of her cheeks, looks natural.

lauantai 18. huhtikuuta 2015

Kun homma meni metsään

Tein teemakuun taiteeseen kaksi uutta metsäaiheista työtä, liittyvät myös toisiinsa.

#4, Pako metsästä

Tytön hiukset hapsottaa, meikit on levinny (meni sitten meikit päällä metsään :))... Miksi?

 Ahh.... pikkukarhu säikäytti Kertun mustikkaretkellä. Hyvä, kun mustikat kuitenkin menevät hyvään tarkoitukseen :).
#5, Karhun eväät

Today I have two pictures for Teemakuun taide, we make 1 to 9 works about forest this month. These two belong together, first one is about Kerttu who is a little frightened of something....

She was picking blueberries when baby bear showed up and she ran like a wind away from the forest and her makeup smeared, poor Kerttu :). 
Well, it's good enough that blueberries didn't go to waste...

Sailan ATC-tuplavaihto 2/2015

Sailan atc-tuplavaihto olikin tällä kertaa todella suosittu, 27 osallistujaa! Onnea Saila :).

Ensin tehtiin kaksi vapaa-aiheista korttia, jotka Saila jakoi eteenpäin toisille osallistujille, tässä omani.

Punaiset nauhat
Letit



















Seuraavaksi kortit, jotka sain.

Darling, Merviltä
Kaunotar, Merviltä

 Kaunis kiitos kummallekin Merville, romanttisen kauniita kortteja sain :).


Sailalle lähetettiin omien korttien lisäksi kaksi kuvaa, josta haluaa toisen tekevän itselleen kortit. Sirppikseltä sain Lontoo-aiheisia kuvia ja taustapaperia, joista tein seuraavanlaiset kortit.

London 2
London 1




Ja lopuksi kortit, jotka sain Ainolta itse lähettämistäni kuvista. Kiitos Aino korteista, Perhosniitty on herkkä kuin perhoset voivat olla ja Linnunlaulupuu on kerroksellinen ja moniulotteinen, kauniita :).

Perhosniitty
Linnunlaulupuu


                                    Toivottavasti meni kaikki kortit, tekijät ja saajat oikein :).

Iloista ja aurinkoista viikonloppua teille kaikille ja askartelemisiin!

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Ny meni palasiksi

Olen saanut siivouskärpäsen pureman (jonka vaikutus uhkaa laimeta, kääks!) ja sen innostamana otin seinältä pois julmetun suuren palapelin, joka oli tullut jo tiensä päähän. Liima oli alkanut kuivamaan, palasia putoili ja koko homma kupruili suuntaan ja toiseen.

En löytänyt äkkiseltään yhtään kuvaa, jossa palapeli olisi näkynyt, joten laitan kuvan paketin kannesta.

"Kaanaan häät", Paolo Veronese. 9000 palasta, 1 1/2 vuotta kokoamista, palapelin koko 192 x 138 cm.


Pelastin palapelistä ATC-kortteihin Jeesuksen ja Jeesuksen äidin Marian, ja lähetin ne Macalle. Näin kova ja pitkä työ säilyy pienemmässä muodossa :).

               

tiistai 14. huhtikuuta 2015

Life Book 2015, week 16

Tällä viikolla oli bonustunti, jonka aiheena oli ns. piirtäminen / maalaaminen nopeasti. Ei mitään ihan hutaistua, mutta turha näperrys jää pois, kun aikaa annettiin max. 15 min. Lapsenomainen luovuus tulee paremmin esille näin ja tätähän olen hakenut. On mukava jos osaa välillä vain tehdä, sen kummemmin ajattelematta lopputulosta.

Tunnin piti Alena Hennessy, jonka töissä on ihanasti värejä :).


Ensimmäinen työni, aikaa käytin 15 minuuttia plus toki muutama minuutti valkoisen Sharpie- kynän käyttöön kun maali oli kuivanut :).

Värit ovat luonnossa hieman tummemmat ja kirkkaammat. Punainen väri on Dina Wakleyn Media heavy body akryylimaalia 'Ruby' ja aivan mahtavan värinen. Tässä kuvassa on päälle telattu valkoista maalia.









 Toinen kuva on 10 minuutin kuva ja siinä ajatukseni tulivat jo häiritsemään luovuutta "..mitä jos laittaisit punaista tähän kerman keskelle, saisit hyvät punaiset huulet ja samalla kun olet aloittanut, laita reunoille ruskeaa, tulis hyvät hiukset...."

Joka tapauksessa ei kauhean suunniteltua :).

Yli ajan meni taas valkoisella kynällä kirjoitetut hiukset: tytöllä on huono päivä ja haluaisi kituuttaa surkeudessaan, mutta joku antaa hyviä ja hyvää tarkoittavia neuvoja, kuinka kannattaa lopettaa märehtiminen ja olla iloinen.



Ja sitten 5 minuuttia ja kylä, jonka asukkaat pelkäävät
taivaan putoavan heidän päälleen "What if the sky falls on our heads today"?

Kaikissa käytetty akryylivärejä, vesiliukoisia liituja ja kyniä.

Hauskaa oli tätä tehdä ja täytyisi muistaa tämä oppi aina kun inspiraatiosuoni uhkaa tyrehtyä.


This week's lesson was by Alena Hennessy and we trained our self's to paint like a child, not over thinking what are we doing.

First painting is made in 15 minutes plus all the white Sharpie doodling.

Girl is made in 10 minutes and I've to admit that my Inner Artist came in the way and started giving instructions on what to do..."Put some red to the center so you have lips and while you're there you might as well put brown to her hair..." I need practice on this for sure :-)! 
Her hair is made with Sharpie and it's two people talking: girl is having a bad day and she'd like to dwell in her sadness while other one is telling how she can make everything better by her own actions.

Third is about a village where citizens are afraid of a sky falling on their heads "What if the sky falls on our heads today"?

All are made by acrylics, water soluble crayons and pens. 

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Teemakuun metsä 2/9 & 3/9

Nyt on hankala keksiä kuinka lähestyisin metsäaihetta, tuntuu kuin kaikki ideat olisivat se, missä olen metsän "porteilla".

Tässä kuitenkin kaksi työtä ja nyt kierrokselle muiden metsiä katsomaan, jos sieltä saisi uutta virettä omiin ajatuksiin.



2/9 "Koivumetsä"

Suoraan istutettua ja hyvin harvennettua koivumetsää :).















Yksi pieni kettu on pysähtynyt lepäämään hetkeksi








3/9 "Vaarassa".

Molemmat työt on tehty vanhoihin kirjoihin. Linnunpesäkuvassa teksti näkyy alta.

Kuten sanottu, inspiraatiota etsimään :)


Mukavaa viikonalkua kaikille!

lauantai 11. huhtikuuta 2015

Tyttöä ikävä

En ole juurikaan mitään pääsiäisen jälkeen jaksanut tehdä, mutta heti perjantain päätteeksi, kun päiväunet oli nukuttu ja hyvin syöty, innostuin piirtämään.

Ja tyttöhän sieltä taas tuli :). Malli on Jane Davenportilta ja tehty isoon moleskineen eikä yhtään jännittänyt! Kun aika on otollinen jollekin niin silloin kaikki menee kuin leikiten.

Kokeilin värittää tytön Prismacolor- kynillä ja kynät on kyllä hyvät, paperini oli tosin cold pressed akvarellipaperia, joten epätasaisuudet näkyvät helposti.

Taustaan käytin akryylimaalia, hiukset puolestaan tein pastelliliidulla, jonka levitin vedellä ja sama servettiperhonen lensi tytön hiuksiin kuin aiemminkin.

Kevät Tuuli

I've been too tired this week to make anything special than eating and breathing after work but Friday evening I felt motivated to create something. I was browsing Jane Davenport's book and this girl is very inspired by it. I colored the girl with prisma color pencils, background is acrylics and her hair is chalk pastel spread with water. Drawing is called Spring Wind.

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Kevätmetsä

Teemakuun taiteessa on huhtikuun ajan haasteena metsä. 
Ensimmäisen teoksen tein ennen pääsiäistä, odotellen josko metsääni ilmestyisi vielä jotain, mutta metsä huusi olevansa valmis jo.

Tältä näyttää pääsiäismetsäni, täynnä taikaa ja vähän puita :).
Työ on tehty canvaspohjalle akryyliväreillä, taustassa myös suihkeita.


Teemakuun taide challenge blog invites us to create 9 pieces of art that represents 'Forest'. 
This is my first piece made to canvas by using acrylics and color sprays. May I present to you my Easter forest full of magic!